С 15 акта завършиха проверките на хлебопроизводителите в Силистренско

С 15 акта завършиха проверките на хлебопроизводителите в Силистренско

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

С 15 акта завършиха комплексните проверки на хлебопроизводителите в региона, които стартираха в края на февруари. Инспектирана беше цялата верига от производството на хляб, хлебни изделия и закуски, дистрибуцията и продажбите им в търговската мрежа.  Контролът извършиха съвместно служители на НАП Силистра и представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

Проверени бяха общо 28 обекта, свързани с хлебопроизводството – зърнобази, мелници, цехове за производство на тестени изделия и павилиони за продажба на закуски.

Съвместните екипи са контролирали количеството и качеството на продукцията, а така също са следили за спазването на данъчното и осигурителното законодателство, като са изисквали документи за платени данъци и такси, за произхода на стоките и за съответствия на оборотите с наличната продукция и складови запаси.

В 6 от проверените фирми инспекторите на НАП са установили нарушения на осигурителното законодателство (невнесени в срок осигурителни вноски), за което са им съставили 15 акта за установяване на административно нарушение.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account