Общински съветници от ГЕРБ – Силистра посетиха село Бабук

Общински съветници от ГЕРБ – Силистра посетиха село Бабук

Продължават срещите на общинските съветници от ГЕРБ – Силистра с жители на селата от добруджанската община. През късния следобед на вчерашния ден / 7 април/ общинските съветници Мария Димитрова, Константин Стоилов и Валентин Перчемлиев, придружени от заместник областния управител Денка Михайлова, директора на РЗОК – Силистра Атанас Атанасов, директорът на дирекция „Социално подпомагане” Мирослав Палев, и.д. директор на силистренското бюро по труда Виолета Атанасова и областният ръководител на ГЕРБ-Старейшини Иван Иванов посетиха силистренското село Бабук.
Селото е населено със смесено население – българи и роми, които имат едни и същи проблеми. Пред представителите на ГЕРБ, присъствалите поставиха въпроси свързани с лошата инфраструктура на селото, лошия автобусен превоз от селото до Силистра и не на последно място достигане на информация до всеки един дом, чрез така наречените радиоточки. По повод последния проблем, кметът на селото Костадин Иванов сподели, че от страна на общинска администрация в Силистра не е уточнено, къде как и по какъв начин ще се заплащат таксите от по 12 лева годишно за ползването на радиоточки.
Присъствалите роми поставиха въпроса с ширещата се безработица сред тях, липсата на средства за заплащане на потреблението на ток и вода. На присъствалите бе разяснено, че перспективата в момента е да се отпускат европейски средства, но не за чистачи и метачи, а за по-сложни професии – готвачи, озеленители, еколози и т.н.. Проблем обаче е неграмотността сред ромите. Оказа се, че в село Бабук, неграмотните са около 90% и това за съжаление са предимно млади хора, родени през последните 20 години.
Общинските съветници от ГЕРБ поеха ангажимента да съдействат на жителите на селото да получат допълнителна бройка казани тип „Бобър” от обслужващата ги фирма, за да събират своята смет, тъй като наличните в момента са недостатъчни.
На края на срещата, присъствалите поискаха от своите гости за по-чести посещения, като им отправиха официална покана да присъстват на сбора на село Бабук на 24 май.

ГЕРБ- Силистра

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account