Доброволчеството по света през погледа на една силистренка

Доброволчеството по света през погледа на една силистренка

18-годишната силистренка Пламена Солакова сподели добри практики за доброволчеството по света

На 26 април 2011 г. от 14.30 ч., в Конферентната зала на хотел “Дръстър” – Силистра, 18-годишната силистренка Пламена Солакова сподели добри практики за доброволчеството по света и в България и ролята на доброволчеството за всеки пълноправен европеец, независимо от неговата възраст, етност или религиозна принадлежност.

Разходите за организиране на семинара се поемат от „Тук-Там” – сдружение с нестопанска цел, обединяващо българи, учили и работили в чужбина, които са се върнали или искат да се завърнат в България. В началото на 2011г. те обявиха предоставяне на грант за подпомагане на проекти, насочени към българи с опит и образование в чужбина или към важна социална кауза.

Със своя проект „Доброволчеството по света – форма на неформално образование” Пламена Солакова спечели частично финансиране от Сдружение „Тук-Там” за организиране на семинар и изготвяне на общ календар на дейностите на младежките доброволчески организации в Силистра. Акцент в проекта е популяризиране на доброволческата кауза „Стани доброволец! Дай своя принос!”. Пламена е убедена, че благодарение на доброволчеството хората придобиват знания, упражняват своите умения и разширяват социалните си мрежи, което често води до нови или по-добри възможности за работа, до личностно и социално развитие.

За своя принос като доброволец към Българския младежки червен кръст и активна червенокръстка дейност, П. Солакова е удостоена от Националния съвет на БЧК със званието „Млад отличник на БЧК” в България и наградена със значка „Млад отличник”.

Това е втория спечелен проект от талантливата силистренска. През 2007г. представителството на Европейската комисия в България й връчи чек за 3000 лева, с който 14-годишната тогава Пламена реализира проекта „Танцуваме заедно”, номиниран в Младежкия конкурс „Аз създавам Европа”, и на практика организира един голям празник за своите връстници – любители на българския фолклор, в Силистра.

"Силистра Днес"

Related Posts

Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Коментарите са изключени за Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Мъж загина след удар от кола

Коментарите са изключени за Мъж загина след удар от кола

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account