Покер-мафията обяви награда за главата на Даниел Цветкофф

Покер-мафията обяви награда за главата на Даниел Цветкофф

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Снимката на закръглен, пухкав млад мъж, предизвикал грандиозен скандал, който доведе до закриването на три от най-големите сайтове за залагания PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker, обикаля вестникарските страници по цял свят. В най-скоро време обаче австралиецът от български произход Даниел Цветкофф, който взриви хазартния свят, ще е напълно неразпознаваем – пише „Шоу”.
Даниел Цветкофф вече е подложен на специална диета, за да отслабне до неузнаваемост. Предстоят му и няколко пластични операции, след които ще добие съвършено нов и различен фасон. Това е част от специалната програма за защитени свидетели, чрез която 28-годишният Цветкофф получава гаранции, че ще избегне линча, който му готвят хазартните босове, които е прецакал с милиони долари. Говори се, че хазартната мафия дава 1 млн. долара за главата на Цветкофф.Daniel Tsvetkoff 21 300×225 Покер мафията обяви награда за главата на Даниел Цветкофф


На 15 април тази година бяха повдигнати обвинения срещу 11 души, в това число и шефовете на покер компаниите за организиране на нелегален хазарт, пране на пари и измами. Според обвинението фирмите представяли получените от залагания пари като плащания към фиктивни сайтове за търговия, основно с бижута и топки за голф. Парадоксалното е, че цялата машинация е измислена тъкмо от доносника, който прецака хазартните босове. На 11-те арестувани, сред които са и основателите на трите известни покер сайта, са повдигнати девет обвинения, сред които и за финансови измами за 3 млрд. долара. Застрашава ги 30 години затвор. Замразени са авоарите им в 76 банкови сметки в 14 страни. Затворени са 5 домейна на споменатите сайтове.
Преди години амбициозният шишко донася милиони на покер сайтовете, препирайки парите от хазарт през своята фирма Интабил. Покер компаниите обаче го хващат, че ги мами и го гонят. При това му искат 100 млн. долара, които измъкнал от тях. По следите му са пуснати наемници, които го притискат да си оправи сметките. Тогава Даниел Цветкофф решава да се спаси, като „пропее” на властите за измамите в покера и сключи споразумение с прокуратурата като защитен свидетел.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account