Все повече лични лекари разполагат с антивирусни препарати

Все повече лични лекари разполагат с антивирусни препарати

Голяма част от личните лекари вече разполагат с противогрипни лекарства. Директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” в РИОКОЗ-Силистра д-р Теодора Начева” съобщи, че от 24.01. т.г. до днес (26.01.2011 г.) значително се е повишил броят на личните лекари, които разполагат с антивирусни препарати – от 35 в началото на седмицата, в готовност да реагират адекватно, с безплатни за пациентите си препарати, вече са над 50. Общопрактикуващите лекари в област Силистра са 65-ма.

В лечебните заведения, спешните центрове и на личните лекари са предоставени (към днешна дата – 26.01.) общо 1840 опаковки „Тамифлу”,  710 опаковки „Реленца” и 1460 опаковки „Ремантадин”.

Областният управител д-р Владимир Янков напомня, че държавата е закупила препаратите, за да се предоставят те, при необходимост, на болните пациенти безплатно. В случай, че личният лекар не разполага с антивирусен препарат, въпреки че по преценка на лекаря ви е необходим – можете да го получите от спешните центрове или в Регионалната инспекция  за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

"Силистра Днес"

Related Posts

Пожари край село Средище и край село Яребица

Коментарите са изключени за Пожари край село Средище и край село Яребица

Мъж от Дулово шофира без книжка

Коментарите са изключени за Мъж от Дулово шофира без книжка

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account