Инспекторите от НАП Силистра провериха търговските обекти

1825 търговски обекта в Област Силистра провериха от април досега инспекторите от НАП Силистра. Обект на проверката е наличието на дистанционна връзка на касовите апарати със системите на Националната агенция за приходите. Най-много са проверените обекти в Силистра – 1182, 184 са инспектираните търговци в Дулово, 112 – в Тутракан. Инспекторите на НАП са обиколили почти всички населени места в седемте общини на областта.

Във всички обекти фискалните устройства са били изрядни и са били в онлайн режим с НАП.

За трите месеца по време на инспекциите само в един обект е установено нарушение и то е било провокирано от недостиг на технологично време за осъществяване на онлайн връзка между фискалното устройство и системата на НАП – касовият апарат е бил свързан с приходната агенция, но ден след изтичане на срока, който беше 2 април.

Дистанционно в Силистренска област вече се отчитат оборотите на повече от 3160 фискални устройства.

Инспекцията ще продължи докато бъдат огледани всички обекти за продажба или предоставяне на услуги в региона. Търговците, които отчитат оборота си на устройство без дистанционна връзка, ще бъдат санкционирани с глоба до 10 000 лв., а обектът ще бъде запечатан, докато се изпълни изискването.

Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG, вписани в контур на картата на България, отпечатани в долния ляв ъгъл на касовата бележка. Ако този графичен символ липсва върху касовата бележка, вероятността търговецът да нарушава закона и да укрива оборот е достатъчно голяма, така че да се сигнализира в НАП. Телефонът на НАП Силистра за подобни сигнали е 086/815-429, а нарушенията могат да се съобщават и на информационния телефон на НАП 070018 700 на стойността на един градски разговор.

"Силистра Днес"

Related Posts

Жестоко убийство край село Руйно !!!

Коментарите са изключени за Жестоко убийство край село Руйно !!!

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account