Община Силистра стартира обновителни дейности на територията на град Силистра

Община Силистра стартира обновителни дейности на територията на град Силистра. Общо 200 пейки в целия град са подменени, ремонтирани и лакирани. Поетапно протича и ремонтирането на детските площадки. Всички детски площадки са окосени, изметени и обезпаразитени срещу кърлежи и насекоми. Повредените катерушки и люлки са поправени и са пребоядисани, поставени са табели и кошчета за отпадъци. Предстои ремонт на дървения град  и детската площадка в района на Дунавския парк.
През юли бе почистен Дунавският парк, стълбите към крепостта Меджиди табия и районът около стадион „Луи Айер”. Почистено е и старото гробище в района на митницата.
Община Силистра е похарчила до момента 2100 лв. от бюджета на общината. За обновителните дейности, които по план приключват в средата на август са предвидени разходи в размер на 1000 лв. В ремонта се включват над 60 души, назначени по оперативни програми и със завършен курс на обучение за озеленители и строители. 38 от служителите отговарят за озеленяването в град Силистра, които са започнали работа от 1-ви юни по програма „Развитие” на 8-часов работен ден. По същата програма от 1-ви май бяха назначени 11 строителни работници в района на града.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account