Седмица на пожарната безопасност

Традиционната Седмица на пожарната безопасност тази година се чества  от 10 до 14 септември. В рамките й се отбелязва Професионалният празник на служителите от Главна дирекции “Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември, обявен с Решение № 385 на Министерския съвет от 13.09.1995 г.

На 14 септември се е състояло едно от най-значимите събития в историята на пожарното дело в страната, което има значение за неговото развитие. На тази дата през 1905 г. в столицата е открит Първият пожарникарски събор на пожарните команди. По решение на събора оттогава в продължение на десетилетия 14 септември се е чествал като национален патронен празник на пожарните команди.

Седмицата на пожарната безопасност е обществена кампания сред населението с информационно разяснителен характер за смисъла и ефективността на мерките за недопускане на пожари и ограничаване на последствията от тях; ролята и значението на взаимодействието с органите на местната изпълнителна власт и необходимостта от оказване на съдействие от страна на населението при потушаването на възникналите в поземления и горския фонд пожари, засилена превантивна и административно-наказателна дейност на органите за ПБЗН.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Коментарите са изключени за Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Коментарите са изключени за Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account