Задържан криминално проявен в Силистра !

Районната прокуратура ще внесе протест в Силистренския окръжен съд срещу определението на първата съдебна инстанция, с която бе наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3000 лева на 55-годишния Иво Д. Той е обвиняем за  държане и укриване на предмети, материали или оръдия, за които знае или предполага, че са предназначени или че са послужили за съставяне или преправяне на документи за регистрация на автомобили – престъпление по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. Силистренецът беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Силистра до внасяне на искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в Районния съд в Силистра.

Като извършител на престъплението по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от НК той беше установен по време на специализирана полицейска операция на ГД „Национална полиция“ под ръководството на прокуратурата, проведена на 22 март 2017 г. на територията на Силистра, Варна, Димитровград и Русе.

От имотите на обвиняемия бяха иззети компютърни конфигурации, дискове, бланки за регистрация на МПС, печати с името на нотариус, скенер, ламинатор, стикери за застраховка „Гражданска отговорност“, снимки на мъже за издаване на неистински български свидетелства за регистрация на МПС, както и  четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой неистински документи – стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други.

Образуваното досъдебно производство установява съпричастността и на други петима участници в престъпната схема за  нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. На претърсените адреси, обитавани от  заподозрените като негови съучастници, са открити и иззети скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. Намерен е и автомобил „Рейндж Ровър спорт”, който е обект на посегателство от територията на София.

Иво Д. е вече е осъждан като ръководител на организирана престъпна група за изготвяне на неистински официални документи за регистрация на МПС и е изтърпял ефективна присъда за това престъпление.

Съдебното заседание по протеста на Районната прокуратура  в Силистра е насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд на 29 март 2017 г. от 15 часа.

"Силистра Днес"

Create Account



Log In Your Account