Средновековен фестивал ще се проведе в Червен на 6 май

Средновековен фестивал ще се проведе в Червен на 6 май

На 6.05.2011 г. в средновековния град Червен (днес крепостта в едноименното село на 35 км от Русе) за трета поредна година ще се проведе средновековен фестивал. Той ще продължи до 8.05 и е организиран от варненското “Сдружение за исторически възстановки “Чигот”.

Посетителите ще могат да се докоснат до позабравения през вековете дух на балканското ежедневие, през периода на Второто българско царство (1185-1420). На фестивала ще бъде представен музей на открито с изложени реконструкции на средновековно въоръжение, изработено от организаторите от “Чигот”. Ще бъдат показани различни средновековни занаяти като плетене, бродиране, обработка на кожа, сечене на монети, дърворезба, средновековна фехтовка, стрелба с лък и прашка, хвърляне на копие, средновековни игри, средновековна кухня и всичко това на фона на спокойна средновековна музика.

Във фестивала ще вземат участие други организации – Средновековно общество MODVS VIVENDI (София), 18-ти Етърски пехотен на Н.В. цар Фердинанд полк (Велико Търново), Сдружение за антични и средновековни реконструкции “Сила” (Пловдив), както и свободни възстановчици.

Богата колекция със снимки от фестивала в Червен миналата година можете да видите тук http://www.facebook.com/album.php?id=1517500955&aid=2059992

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account