Силистра е домакин на работна среща по проект „Международно сътрудничество между правоприлагащите органи за превенция и борба с измамите със средства от Европейския съюз в селското стопанство”.

От вчера до 13 април Силистра е домакин на работна среща по проект „Международно сътрудничество между правоприлагащите органи за превенция и борба с измамите със средства от Европейския съюз в селското стопанство”.

Проектът е финансиран от Европейската комисия – Европейска служба за борба с измамите (ОЛАФ) по програма Херкулес ІІІ (2014 г.-2020 г.) – Компонент Обучение в борбата срещу измамите,  и се реализира от Полицейския инспекторат на окръг Кълъраш – Румъния, в партньорство с Областна дирекция на МВР-Силистра – България, Полицейското управление на Олщин – Полша, и Националната инспекция за разследване към Главното полицейско управление – Молдова.

Заместник-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков, който откри форума, изрази надежда, че той ще допринесе за укрепване на административния капацитет за разследване на злоупотребите в земеделието.

Обръщение към участниците направи и областният управител Петко Добрев. Той пожела успех на инициативата и подчерта, че обменът на добри практики между правоприлагащите органи ще способства за повишаване на доверието към институциите, а това е от особена важност за всички нас като граждани на ЕС.

На откриването присъстваха също административният ръководител на Окръжната прокуратура Теодор Желев и директорът на ДАНС – ТД Силистра Лъчезар Ганев.

В програмата през първия ден на работната среща са включени презентации на служители на Дирекция „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз” (АФКОС) и ГД „Национална полиция”, свързани с взаимодействието на България със страните от ЕС за разследване на злоупотребите в селското стопанство, компетентността на българските полицейски органи и средствата и методите за разследване на нередностите във връзка със субсидиите в селското стопанство.

Доклад на тема „Правна рамка на престъпленията, свързани с усвояване на европейските фондове. Разследване на престъпления и измами, свързани с усвояването на европейските средства по селско стопанство. Най-често срещаните трудности при разследването” днес ще представи и окръжният прокурор Теодор Желев.

В следващите дни на форума презентации ще направят представители на Държавен фонд „Земеделие”, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра,  Дирекция „Вътрешна сигурност” – МВР, Полицейския инспекторат – Кълъраш, Полицейското управление на Олщин и Главното полицейско управление – Молдова.

"Силистра Днес"

Related Posts

Движение „Възраждане” с ново представителство в Силистра

Коментарите са изключени за Движение „Възраждане” с ново представителство в Силистра

Жестоко убийство край село Руйно !!!

Коментарите са изключени за Жестоко убийство край село Руйно !!!

Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Коментарите са изключени за Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account