Мъж от с. Средище в пандиза за далавери в Испания

Варненският апелативен съд потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Гюнайдън Юсуфов (47г.) от с. Средище, издирван от властите в Испания за трафик на жени от България, склонявани със заплахи и насилие към проституция, упражнявана на територията на кралството, както и за пране на пари. Миналата седмица, на основание Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от съдия при първа инстанция на следствения съд на Фигерас, Испания, Окръжният съд в Силистра определил на Юсуфов мярка за неотклонение „задържане под стража“. Компетентните съдебни власти в Испания са обявили българина за международно издирване и настояват за ареста и екстрадицията му в кралството, за да бъде разследван и изправен на съд за 6 престъпления по испанския Наказателен кодекс.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция 47-годишният земеделец твърди, че никога не е бил призоваван и издирван от испанските власти. Пресслужбата на съда припомня, че ЕЗА посочва основанията за задържането на Гюнайдън. Разследването срещу него започнало преди 6 години, след като българка, която била принуждавана да проституира успяла да сигнализира властите в Испания. Заплахи, физическо малтретиране и принуда към проституиране били обичайните методи на престъпната група, която според испанските разследващи била ръководена от Юсуфов.

Престъпленията, за които българинът ще бъде разследван в кралството предвиждат наказания лишаване от свобода от 2 до 10 години, а се наказват и по българското законодателство.

"Силистра Днес"

Related Posts

Кражба на ток е установена в село Средище

Коментарите са изключени за Кражба на ток е установена в село Средище

Кражба на ток в село Средище

Коментарите са изключени за Кражба на ток в село Средище

Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Коментарите са изключени за Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Баща блудствал с дъщеря си остава “под стража”

Коментарите са изключени за Баща блудствал с дъщеря си остава “под стража”

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Автомобил пълен с дрога е заловен край село Средище

Коментарите са изключени за Автомобил пълен с дрога е заловен край село Средище

Create Account



Log In Your Account