Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

Отлични оценки за буровци от Националния конкурс по счетоводство в гр.София и сертификати и студентски книжки от СА „ Д. А. Ценов” гр. Свищов

  На 02.12.2017 г. в гр.София за деветнадесета поредна година Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл”, списание „Счетоводство плюс данъци” , ИДЕС и УНСС организираха Национален конкурс по счетоводство за средношколци. Участваха 42 ученици от 14 професионални гимназии – членове на Асоциацията на икономическите училища в България, които в продължение на 3 астрономически часа решаваха счетоводни задачи.
  Антонина Михайлова Митева и Есин Шевал Шукри от 12 б клас на ПГСУАУ „Атанас Буров” са сред класираните на първите пет места ученици, на които според приетия регламент се признава оценка „Отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2018-2019 г. Преподавателят на учениците Марияна Винарова получава годишен абонамент за списание „Счетоводство плюс данъци” – електронен вариант.
  Сертификатите и наградите на отличените ученици и ръководители са връчени на 15.12.2017 г. на специална церемония в зала ”Тържествена” в УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.
За пореден път единадесетокласници и дванадесетокласници от ПГСУАУ „Атанас Буров”, гр. Силистра участваха в Националните ученически състезания на СА „ Д. А. Ценов” – гр. Свищов, проведени на 17.11.2017г.   

  Младите буровци се изявиха в 4 направления и показаха знания, креативност, умения за презентиране и комуникативност и постигнаха отборни успехи както следва:
  Направление „Управление на проекти“:
Ренета Василева 11 а клас – наградата на ректора на академията
Вилияна Йорданова 11 а клас – наградата на катедра „Стратегическо планиране”
Йоана Димитрова 12 а клас – награда на Общинска банка и лично предложение за стаж и работа в банката
Йордан Станчев 12 а клас – награда на ФК „Академик” Свищов
  Направление „Аграрна икономика“:
Отборът на Йоана Белчева, Дениз Мусов и Йордан Петров от 11 а клас – награда за най-оригинално решение
  Направление „Счетоводство“
Отборно: Николета Иванова, Гамзе Юсуф, Гюлназие Юсуф и Есра Гюрхан от 11 а клас – награда на катедра „Счетоводна отчетност”
  Направление „Туристиада“
Екипът на Павлина Петрова от XI в клас – „Най – аргументирано решение“
Екипът на Сали Ахмед от XI в клас – „Най – приложимо проектно предложение“
Екипът на Мирела Йорданова от XI в клас – „Най – добре представена разработка
  Новите бъдещи студенти получиха символични студентски книжки и сертификати, даващи им право за прием по избрана специалност в академията. Методическите ръководители Марияна Винарова и Сиана Боева взеха участие в националната учебно -методическа работна среща „Възможности и перспективи пред съвременното икономическо образование”.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account