Георги Иванов-Геша: Две “Б” групи са много за България

Георги Иванов-Геша: Две “Б” групи са много за България

– Г-н Иванов, готов ли е Доростол да повтори силния финален спринт от есента?
– Първите двубои винаги са трудни за нашия отбор. Стана традиция да започваме с равенства, но този път успяхме да вземем победата. Нашата цел е да обиграем силен отбор. Основата вече я имаме, ще ни липсва опитният Диян Дончев, който помогна много за развитието на отбора и младите футболисти. Доростол е готов да се мери с богатите отбори в групата, които се готвят да влизат в „А” група.
– Какви са задачите пред вас през пролетта?
– Ние не гоним „А” група. Искаме да развием младите играчи, които имаме. Има футбол в тези момчета и ще бъдем щастливи, ако някой от тях премине в по-голям отбор. Силистра е далеч от останалите части на страната, но ние се доказваме и ще го правим занапред.
– Очертава се доста необичаен сезон след отказването на Черноморец (Балчик) и Дунав (Русе). Каква е позицията на вашия клуб за това, което се случи в „Б” групите?
– Споделял съм своето мнение много пъти и то не е претърпяло промяна. Факт е, че този вариант на “Б” групите не работи. Най-добре да има една обединена “Б” група от 20 тима. Футболният съюз трябва да помисли в тази посока. Повечето отбори избягват този вариант поради евентуалните дълги пътувания. Но България не е Съветският съюз или друга голяма страна, че да има толкова огромни разстояния.

www.7port.net

"Силистра Днес"

Related Posts

Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Коментарите са изключени за Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account