Изготвят общинска стратегия за развитие на социалните услуги

Изготвят общинска стратегия за развитие на социалните услуги

Започна работата по изготвяне на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги за периода 2011 – 2015 г. Със Заповед на кмета на община Силистра е сформиран екип, който ще пише средносрочния планов документ. Включени са представители на различни заинтересовани страни – експерти по социални дейности от общинската администрация, от Общинската служба за социални услуги, доставчици на социални услуги и представители на неправителствени организации, работещи в социалната сфера. По време на първата работна среща на екип е обсъдена и уточнена структурата на документа, предложени нови социални услуги за включване, разпределени са отговорностите, съобщи Мирослава Моллова от общинската дирекция „Здравеопазване и социална политика”.

До 30 април стратегията за развитие на социалните услуги и годишния план към нея трябва да бъдат разгледани и приети от  Обществения съвет по социално подпомагане и услуги и от общинските съветници в Силистра, каквото е изискването в чл. 36 б, ал. 4 от Правилника за прилагане закона за социално подпомагане.

Справка от дирекция „Здравеопазване и социална политика” показва, че на територията на общината сега се предоставят 15 социални услуги и функционират 26 клуба на инвалида и пенсионера. До 2015 година се планира разкриването на още 21 социални услуги в Силистра и общината.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account