Съдбата на силистренския театър отново неизвестна

Съдбата на силистренския театър отново неизвестна

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

В Силистра са обезпокоени от преобразуването на театрите в Добрич и Силистра в театрално-продуцентски център “Йордан Йовков” – Добрич. Председателят на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов съобщи, че е насрочил за днес среща с колегата си от Добрич Иван Мандев за съдбата на силистренския театър след решението на Министерския съвет за преобразуването.
По неофициална информация, която бе разпространена на състоялото се снощи събрание на работещите в театъра, с участието на  представители на общинската и областната администрация и журналисти, Мандев ще бъде директор на новото обединение. Силистренските театрали поискаха обяснения за съдбата на театъра в града след вливането му в това обединение. Директорът на театъра в Силистра Борислав Ненков не присъства на събранието, тъй като е болен. От негово име бе прочетено писмо, в което заявява, че не носи отговорност за възникналия проблем и го обяснява с пасивността на местните власти. С правителствено постановление от миналата година бившият драматично-куклен театър “Сава Доброплодни” в Силистра официално бе разделен на куклен театър и драматичен театър със статут на приемна сцена.

Уволнени бяха актьори и част от техническия персонал, водят се дела. През миналата година инициативен комитет от театъра събра подписите на 3 351 граждани, които настояваха театърът да възобнови работата си като репертоарен.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account