Ще продължат ли нашите момчета към битката за медалите

Националният волейболен отбор на България излиза днес от 23:30 часа българско време в изключително важен сблъсък срещу Германия по пътя към медалите.

Срещата е последният четвъртфинален мач от олимпийския турнир в Лондон. В първия сблъсък за местата в “Топ 4” на турнира от 16 часа излизат Бразилия и Аржентина. Два часа по-късно по програма трябва да стартира двубоя между Съединените щати и Италия.

От 21:30 часа е началото на мача между Русия и Полша. На ½-финалите, които трябва да се изиграят на 10 август, ще се срещнат победителят от мача между България и Германия с този от срещата Русия – Полша и спечелилите другите два четвъртфинала.

Междувременно Тодор Алексиев и Георги Братоев са лидери в две от индивидуалните класации след груповата фаза на олимпийския турнир в Лондон.

При нападателите начело е Алексиев, а трети е Цветан Соколов, който разделя позицията с поляка Збигнев Бартман, като двамата са с равни показатели. Втори в подреждането е Максим Михайлов от Русия. При разпределителите №1 продължава да е Георги Братоев. Той води убедително пред втория – Доналд Съксо от Съединените щати. В класирането при реализаторите първи е Максим Михайлов с 93 отбелязани точки. Цветан Соколов с 80 точки дели шестата позиция с поляка Збигнев Бартман.

При блокировачите Виктор Йосифов е пети. При изпълнителите на начален удар Цветан Соколов дели второто място с Максим Михайлов от Русия. Лидер е Бартош Курек от Полша. В класацията за най-добър посрещач Теодор Салпаров е трети. Начело е Маркус Щоервалд от Германия.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account