Ще честваме 9 май в Силистра с венци и концерт

Ще честваме 9 май в Силистра с венци и концерт

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

С панихида и поклонение пред паметника на 31 полк в Силистра в предобедните часове на 9 май ще бъде отбелязана Шейсет и шест годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война.

Панихида за загиналите 560 герои от Силистренска област във Втората световна война ще бъде отслужена в катедралния храм „Св.св. Петър и Павел”, началото й е в 9.30 ч. В 11.00 часа по традиция пред паметника на Трийсет и първи полк – Железния ще се съберат живите участници във войната, граждани, младежи, деца, за да се поклонят пред подвизите на легендарното военно подразделение. В тържеството ще се включат и двама офицери от Румъния – полковник от запаса Дино Йон Стелиян – ветеран от Втората световна война, член на Централния съвет на Съюза на ветераните от войните в Румъния и полковник от запаса Будур Йоан Константин – представител на организацията на офицерите от резерва в Румъния. Двамата военни от град Кълъраш гостуват в Силистра по покана на общината и на местната организация на ветераните от войните.

"Силистра Днес"

comments
  • Велислав Христов

    03.05.2011 at 18:13

    Моля, пуснете информация за честването на 6 май пред Паметника на загиналите за Обединението на България през 1917 – 1918 г..

    Иначе поклон пред героизма и паметта на загиналите /при Страцин, Куманово, Скопие, Кочани, Щип, Струмица, Прищина, Косовска Митровица, р. Драва и т. н. до Будапеща/ в края на Втората световна война, но това не е моят празник.

  • "Силистра Днес"

    03.05.2011 at 18:27

    http://silistradnes.com/?p=3924 Тук може да прочетете и за честването на 6 май.

  • Велислав Христов

    03.05.2011 at 18:28

    Извинения към екипа на “Силистра Днес”. Има статия за проявите на 6 май – http://silistradnes.com/?p=3924 .

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account