Войната на ГЕРБерите в Силистра

Войната на ГЕРБерите в Силистра

Истинска война се разрази в Силистра между депутата Стефан Господинов и председателя на Общинския съвет Александър Сабанов – и двамата представители на ГЕРБ.
Депутатът, от името на областното ръководство на партията, обвини общинския шеф в липса на морал, злоупотреба с власт, нерегламентирани връзки с политически и криминални елементи, работа за частни и корпоративни интереси, с което уронвал престижа на ПП ГЕРБ.На заседание на общинската структура на партията са си  от

Общинският председател си го върна, като обвини депутата и областното партийно ръководство в шуробаджанащина.

Двете обвинителни пледоарии бяха изнесени на две отделни официални пресконференции.

Както коментират днес по форумите силистренци: „Време е Цветанов да проведе в Силистра акция „Смешниците” и още: И Сабанов и Господинов са „криви”! Жалкото е че и двамата казват истини един за друг, а горките поддръжници на ГЕРБ се чудят и маят за кого са гласували и какви са я надробили …

Военни действия

В понеделник вечерта Сабанов обяви официално, че напуска общинското ръководство на ГЕРБ и обвини депутата Господинов в игнориране и намеса в работата на Общинския съвет, назначения на ключови длъжности на свои хора по шуробаджанашкия принцип и прочее намеси.

Той разпространи декларация, с която обяви мотивите, с които напуска общинското ръководство на партия ГЕРБ.

Още същия ден Господинов контраатакува, като обяви, че общинското и областното ръководство на съвместно заседание единодушно са взели решение за смъкване на политическото доверие от Сабанов и предлагат на Изпълнителната комисия на партията да го изключи от редиците на ГЕРБ.

Мотивите са: “Да бъде изключен, тъй като уронва престижа на партията и като председател на Общинския съвет прокарва лични, частни и корпоративни интереси”, заяви на пресконференцията си Господинов, в присъствието на общинския лидер на партията д-р Мария Стойчева.

Той открито обвини общинския шеф, че имал нерагламентирани контакти с други партии и с криминално проявени лица.

„ГЕРБ-Силистра е едиствената регионална структура в страната, която е в опозиция – на сегашния кмет Иво Андонов, по този начин Сабанов не защитава интересите на хората, които са гласували за нас на последните местни избори”, заяви още Стефан Господинов.

Той съобщи още, че регионалната структура на ГЕРБ е решила да излезе от групата на управляващото мнозинство в местния парламент, като наред с това започва процедура по остраняването на Сабанов от поста председател на Общинския съвет.

Александър Сабанов отвърна на последваща пресконференция, че продължава да държи на искането си Изпълнителната комисия на ГЕРБ да направи ревизия на дейността на Стефан Господинов като областен лидер и депутат.

„Всичко това – с искането за моето изключване, е един зле скалъпен сценарий, през последните 2 години всяко решение на Общинския съвет се гласува с 80-90 процента, аз имам само 1 глас от 33-ма съветници и Господинов добре знае това”.

„Срещал съм се с много хора, помагал съм им, откъде да знам дали някой е криминално проявен, мога ли да се заключа в кабинета си, ако отвън за среща чакат Антон Кутев или Гюнай Сефер”.

„В ГЕРБ-Силистра е пълно с послушковци на Господинов, аз оставам верен на идеалите на партията, няма да подавам оставка като председател на Общинския съвет, защото съм се клел в Конституцията, а не в Стефан Господинов”.

„Мога да ви дам конкретни примери за шуробаджанашки назначения от Стефан Господинов – например, синът на зам. областната управителка Тодора Цонева също работи във ВиК, а мъжът на другата зам. областна Денка Михайлова пък е назначен в Пътно управление, един съсед на Господинов беше шеф на горското, да продължавам ли?”

„Господинов се излага системно всеки ден, но по този начин не аз, а той уронва престижа на партия ГЕРБ”.

„Аз много се радвам, че Господинов си е оттеглил доверието от мен, защото целият град пък си е оттеглил доверието от него”, заключи на свой ред Сабанов.

Той увери, че няма да агитира никого да напуска партията или да тръгва срещу Стефан Господинов, но призна, че конфликтът е избухнал, след като споделил намерението си на предстоящите избори да се кандидатира за кмет на Силистра, но се оказало, че Господинов имал други виждания по въпроса.

Информация: БГ Вести

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account