Група бежанци бе заловена при опит да преминат в Румъния

Група бежанци бе заловена при опит да преминат в Румъния

Група бежанци бе заловена при опит да преминат в Румъния

Районната прокуратура в Силистра привлече като обвиняеми по бързи производства 13 чужди граждани, направили опит да напуснат България в посока Румъния без разрешение на надлежните органи – престъпление по член 279, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

На 24 юни тази година на ГКПП – Силистра – Остров шосе, в ремарке на ТИР, управляван от турския шофьор Х.Й., са открити 14 граждани на Ирак и Иран. В групата имало жена и непълнолетно момиче, които са от Иран. Непълнолетната иранчанка не е привлечена като обвиняема.

След образуване на бързите производства и привличането на чуждите граждани като обвиняеми те са били настанени в бежански център.

Срещу турския шофьор Х. Й., управлявал тира, е образувано досъдебно производство за опит да изведе през границата на страната група хора, сред които и непълнолетна, без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по член 280, ал. 2, във връзка с член 18 от НК, като е използвал МПС.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районната прокуратура в Силистра. След изтичане на срока на първоначалното му задържане прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account