Полицейска хроника- 14 март

Полицейска хроника- 14 март

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Трима младежи са заловени с наркотици снощи в Силистра. Д.М. (19 г.), Я.Н. (19 г.) и 17-годишно момче били засечени в близост до питейно заведение в областния град докато свивали саморъчни цигари с канабис. Общо иззетото количество от наркотичното растение е 1.06 грама, идентифицирано е с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

За срок от 24 часа в ареста са задържани двама мъже за извършена кражба. В нощта срещу събота криминално проявените И.В. (43 г.) и Н.И. (25 г.) взломили прозорец и врата на къща в село Средище и извършили кражба на медни и алуминиеви тави, менгеме, плуг, зимнина и други вещи. В рамките на няколко часа полицейски служители установили и задържали извършителите. Намерени и иззети са голяма част от откраднатите вещи. Срещу двамата мъже е образувано досъдебно производство.

Небрежна работа с открит огън е причината за два пожара със значителни материални щети вчера край Силистра. От запалени сухи треви огънят се прехвърлил и опустошил три вилни постройки, лозя и сухи треви на площ около 1000 дка по пътя за „Орехова гора” около 14.00 часа вчера. Час по-рано изгорели около 100 дка стари лозя над месокомбината „Меком”. Огнеборците предотвратили опожаряването на десетки вили, 200 дка лоза и пчелин със 70 кошера. Само в неделя са загасени още 8 пожара в сухи треви и пасища, подпалени заради човешка небрежност.
Затоплянето на времето и настъпващото засушаване увеличават риска от пожари в суха растителност, пасища и градини, предупреждават от ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра. Потенциални причинители могат да се окажат  пастири,  пчелари, ловци, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти – всички, които по някакъв повод палят огън на открито. Най-често пожарите в сухи треви възникват от небрежност или умишлено запалване на сухата растителност.
Затова специалистите съветват: не пристъпвайте към палене на слогове, поляни и крайпътни ивици, без да сте взели мерки запалването да не прерасне в пожар. Не палете огън на открито във ветровито време. Имайте предвид, че то способства за бързо разпространение на пожара и това е особено опасно, ако е в близост до горски масив.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account