Путин и Байдън ще се срещнат на живо

Путин и Байдън ще се срещнат на живо

Путин и Байдън ще се срещнат на живо

Руският президент Владимир Путин е казал на американския си колега Джо Байдън по време на видеоконферентния им разговор във вторник, че „наистина иска“ да се срещне с него на живо, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

„Путин няма особени основания за оптимизъм след разговора му с Байдън заради продължаващите, много сериозни идейни различия между Русия и САЩ“, каза още Песков.

По време на разговора им с Байдън, президентът Путин е заявил, че руската войска, която се намира на територията на Русия, не застрашава никого.

„Президентът Путин ясно е казал на президента на САЩ: Вие говорите за наши войски, които са дислоцирани на територията на Русия, които не застрашават никого.

При това Вие говорите за това, намирайки се на 1000 километра от нашата територия“, отбеляза Песков.

По думите на кремълския говорител смисълът на казаното от руския лидер, е че става въпрос за територията на Русия и за Европа, „която е наш общ дом“, докато американците се намират на другата страна на океана.

„Разбира се това нагнетяване на информационното напрежение и т.н. се прави с цел за по-нататъшно демонизиране на Русия и представянето й като някаква страна, която може да бъде потенциален агресор“, подчерта прессекретарят на Кремъл. По време на разговора Байдън е казал, че в случай на реално нахлуване в Украйна, Русия ще бъде финансово изолирана, съобщи още Песков.

По-рано външнополитическият съветник на руския президент Юрий Ушаков съобщи пред журналисти, че по време на разговора им на 7 декември Путин е заявил на Байдън, че санкциите не водят до никакъв резултат за самите Съединени щати.

В отговор на въпрос какво е било настроението на руския лидер след края на преговорите с президента на САЩ, Песков констатира: „Особени поводи за радост разбира се нямаше“.

„Президентът изпълнява своите функции на държавен глава, ситуацията е много сериозна и изисква постоянното му внимание. И точно това прави президентът“, добави той.

Разговорът между Путин и Байдън на 7 декември се състоя чрез видеовръзка и продължи 2 часа. Основна тема в него беше ситуацията в Украйна, но лидерите обсъдиха и двустранните отношения, киберсигурността и иранската ядрена сделка.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account