Организиран прием на заявления за лични документи предлагат от сектор “Български документи за самоличност”

Организиран прием на заявления за лични документи предлагат от сектор “Български документи за самоличност”

Организиран прием на заявления за лични документи предлагат от сектор “Български документи за самоличност”

Осем държавни и общински институции в Силистра до момента са се възползвали от възможността за организиран прием на заявления за лични документи, съобщават от сектор „Български документи за самоличност“. Така са приети и обработени над 200 заявления на граждани за издаване на лични карти и паспорти с изтичащ срок на валидност.

Още през месец ноември м.г. ОДМВР-Силистра информира с писма ръководителите на учреждения, организации, предприятия и фирми в региона за въведената услуга, улесняваща служителите при подмяната на личните им документи. След депозирано искане в деловодството на ОДМВР-Силистра се определя ден, в които става организираният прием на заявленията на служителите от съответното ведомство в паспортната служба в областния град. Прилаганият принцип е „Обслужване на едно гише“, а това съкращава процеса и пести време на хората.

В близките дни предстои да бъде осъществен изнесен прием на заявления в силистренско предприятие. С мобилна станция служители на сектор „Български документи за самоличност“ ще извършат услугата на място, без да се налага служителите да напускат работните си места. Пак там ще могат да бъдат заплатени необходимите такси чрез ПОС терминално устройство на сектора.

ОДМВР-Силистра предприе специални организационни мерки заради очакваното натоварване в административното обслужване през 2020 г., особено след края на месец март. Припомняме на всички административни ръководители и кметове на общини и малки населени места за възможността за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи, включително и чрез мобилна станция, след депозирана писмена заявка. За повече информация – телефони 086 886201 и 086 886229.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account