Предстояща ученическа конференция по история

Предстояща ученическа конференция по история

Посрещането на българската армия в Силистра 01.10.1940 година

Приключи първият/ подготвителен/ етап на предстоящата ученическа конференция/ 70 години от подписването на Крайовската спогодба и връщането на Южна Добруджа”, посветена и на 70 г. от създаването на училище “Вапцаров” в Силистра.

Интересът към темата е голям- подадени са 25 заявки за участие от 20 града на страната- Добрич, Шумен, Русе, Варна, Свищов, Ст. Загора, Сливен, Хасково, Кърджали, Благоевград, Гоце Делчев, Търговище, Карлово, Казанлък и др.

Ученическата конференция ще се проведе от 4 до 6 април. Домакините- СОУ”Вапцаров” и научното ръководство в лицето на доц.д-р Ивелин Иванов и ас. Антон Дончев от ВТУ”Св. Св. Кирил и Методий” са приятно изненадани от разнообразието и задълбочените разработки по теми, като:

” Добруджанският въпрос в родовата памет”, “ Сребърненският процес- огледало на обществената действителност в Южна Добруджа”, “ Колонизационната политика на Румъния в Южна Добруджа”, “ Преселването на севернодобруджанците 1940г.”, “ Добруджанският въпрос, отразен в сливенския периодичен печат”.

Проявата е замислена като част от честванията, посветени на 70 годишнина на училището.


"Силистра Днес"

comments
  • Звучи доста интересно.

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account