Кавги в ГЕРБ Силистра разцепиха властта

Кавги в ГЕРБ Силистра разцепиха властта

Общинар сдаде властта, вини друг за шуробаджанащина
Общинар сдаде властта, вини друг за шуробаджанащина

Партийни борби разцепиха лагера на ГЕРБ в Силистра. Председателят на местния общински съвет Александър Сабанов, избран на поста му с гласовете на съветниците от управляващата партия обяви, че напуска ръководството на местната структура недоволен от политиката на депутата Стефан Господинов. Сабанов обвини съпартиеца си в шуробаджанашки назначения, чрез които устройвал във властта свои приятели и роднини.

Общинският шеф декларира, че остава верен на каузата на ГЕРБ, но отказва да носи отговорност за провалената кадрова политика на управляващите в Силистра.

Скандалът заплашва да разцепи структурата на Бойко Борисов в крайдунавския град в навечерието на кметските избори. Сподвижници на Сабанов твърдят, че той твърдо е решил да се кандидатира за кмет, въпреки съпротивата на депутата Господинов, който имал друг фаворит за предстоящата надпревара. “Имам идеи за бъдещето и знам как да ги постигна, но не желая това да става с цената на фалша и злобата”, заявява в декларацията си Сабанов.

Абдикиралият от поста си гербер иска централата да подложи на мониторинг партийните дела в Силистра. Проверката щяла да извади на светло истини за скандални назначения, които лишавали ГЕРБ от доверието на избирателите в крайдунавския град, твърди общинарят.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account