ПП ГЕРБ се включи в тържествата на 9 май

Представители на ГЕРБ – Силистра от областна и общинска администрация, общински съвет – Силистра, както и редови членове и симпатизанти, заедно със своите съграждани от крайдунавския град, отдадоха почит на загиналите по време на Втората световна война, съобщиха от партията. Участници във възпоменателното събитие бяха и ветерани от войната, представители на съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Силистра и съседна Румъния, представители на регионален клуб „Традиция“, ученици.
„Има моменти, в който храбростта и саможертвата не се нуждаят от оценка. Има моменти, когато драматичните събитията от Втората световна война се нуждаят не от анализ, а от памет“, каза по време на почетната церемония по повод 67-та годишнина от края на Втората световна война областният управител Николай Димов. Пред паметника на 31-ви Силистренски пехотен полк в областния град, той и заместниците му Тодора Цонева и Алтимир Адамов се поклониха пред саможертвеното дело на участниците във войната. В обръщението си към ветераните от Втората световна война, Николай Димов подчерта: „Достойните да бъдат днес сред вас останаха по бойните полета! Затова, има моменти като този, в които е по-ценно да помълчим. Дори нещо повече – нужно е да помълчим!“.
За загиналите във войната бе отслужена заупокойна молитва. Авторски стихове на ученици от ОУ „Отец Паисий“ и музикални изпълнения на вокална група „Бяло, зелено, червено“ изпълниха с тържественост събитието. Приветствия към участниците в него отправи и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Той, заедно със своя заместник Денка Михайлова, председателят на общински съвет – Силистра д-р Мария Димитрова, представители на Съюза на запасните офицери и ветераните от войните от съседна Румъния и председателят на Областния съюз на ветераните д-р Тодор Дюлгеров, поднесоха венци в знак на признателност. С едноминутно мълчание бе почетена паметта и саможертвата на загиналите по бойните полета на Европа.
Десетки силистренци, младежи, представители на държавната и местна власт, на съюза на ветераните, на политически и обществени организации поднесоха венци и цветя пред паметника – символ на смелостта на 31-ви силистренски пехотен полк, заслужено завоювал името си „Железният“.

"Силистра Днес"

Related Posts

Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

Коментарите са изключени за Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

Млад мъж е шофирал след употреба на дрога

Коментарите са изключени за Млад мъж е шофирал след употреба на дрога

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account