Акция „Европейци“ завърши с 8 задържани силистренци

Акция „Европейци“ завърши с 8 задържани силистренци

Снимка: Интернет

Започналата днес акция “Европейци” за която ви информира “Силистра днес” завърши с общо 10 арестувани.

Задържани са четирима силистренци – В.В. (39 г.), В.А. (38 г.) и О.А. (24 г.). Д.Д. (22 г.), столичанинът Т.М. (30 г.) и С.С. (36 г.) от Варна. И срещу шестимата има европейски заповеди за арест, издадени преди около три месеца от Чехия. Те са предадени на прокуратурата, като след произнасяне на съда предстои екстрадирането им в Чешката република. Продължава издирването на останалите двама – на този етап е установено, че единият пребивава на територията на Белгия.

Други четирима силистренци – Л.П. (27.), С.П. (29 г.), С.Д. (29 г.) и Я.Й. (30 г.), съпричастни към този вид престъпна дейност, са задържани за срок от 24 часа.

Претърсени са 25 адреса – 23 от които в Силистра, по един в София и Варна. Там антимафиотите са открили и иззели голямо количество компютърни конфигурации, преносими компютри, флашпамети, електроника за манипулиране на банкомати, микрокамери, банкови карти, четци и батерии с електронни компоненти, заготовки на „усти”, лайсни и друга „декорация” за АТМ устройства.

Открити са още газов пистолет и въздушна пушка, преработени в бойни, наркотични вещества – кокаин и канабис, фалшива шофьорска книжка, 4 бележника със записки за незаконно лихварство.

Работата по разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account