Криминалисти от Силистра задържаха извършител на убийство

Криминалисти от Силистра задържаха извършител на убийство

36-годишният заподозрян е заловен на територията на Добрич след опит да се укрие
36-годишният заподозрян е заловен на територията на Добрич след опит да се укрие

В рамките на разследване „по горещи следи” криминалисти от ОДМВР-Силистра разкриха извършител на убийство. Тялото на жертвата му – 29-годишна жена, било намерено в къщата й в с. Давидово вчера около 8.30 часа. По гърдите и шията на убитата имало множество прободни и прорезни рани.

След получения сигнал незабавно бил извършен оглед на място, започнало и разследването, което скоро насочило криминалистите към С.А. /36г./, с когото убитата живеела на семейни начала. Тъй като мъжът бил изчезнал от селото, било предприето спешното му издирване, в което се включили и съседните дирекции на МВР. Така час по-късно – към 9.30 часа, С.А. бил установен и задържан на територията на Добрич.

Направил е пълни самопризнания. Той отсъствал няколко месеца и в събота привечер се прибрал в дома си в село Давидово. Заедно с жена му седнали на по чашка, но след като изпили значително количество алкохол двамата се скарали, скандалът прераснал в побой и довел до фаталните удари. Като разбрал какво се е случило С.А. побързал да изчезне, изминал пеша около 30 км, сутринта в неделя стигнал в село Карапелит, откъдето продължил с автобус за Добрич. При претърсване в гориста местност край селото криминалистите открили и ножа, с който е извършено тежкото престъпление.

След изтичането на полицейската му мярка за 24 часа, днес предстои искане за 72-часовото му задържане под стража.

Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account