СИЛИСТРЕНСКИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ

СИЛИСТРЕНСКИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ

Снимка: Област Силистра

Областния управител д-р Владимир Янков се включи в 17-тото националното преброяване на населението и жилищния фонд по електронен път. Днес (1.02. 2011 г.) в присъствието на журналисти, д-р Янков успешно направи своята регистрация в сайта на Националния статистически институт. Той призова всички служители в държавната администрация и общините да се възползват от възможността и да „се преброят” он-лайн от 01 до 09.02.2011 г. „Така ще дадем своя принос към опасване на стотици дървета и ще спестим време”, аргументира се д-р Янков.

Демонстративното участие на областния управител бе предшествано от пресконференция, на която председателят на областната комисия по преброяването –зам. Областният управител Денка Михайлова и директорът на териториалното статистическо бюро в Силистра Стефка Малчева, представиха както статистически данни от предходни преброявания, така и насоки за безпрепятствено осъществяване на тазгодишното:

Информационната система „Е-преброяване’ беше отворена днес в 00.00 часа и ще е активна до 24.00 часа на 9 февруари.

Въвеждането, за първи път в нашата практика, на преброяване чрез интернет, което стартира днес, предоставя възможности за всички българи да попълнят преброителната карта по електронен път.

Предимствата на „Е-Преброяване” са:

– възможност да се прекъсне и да се продължи на следващия ден;

– пести се лично време;

– на преброителя, който дойде, ще се даде само код и външен човек няма да влиза в жилището;

– пести се хартия; (преброителните комплекти, които ще бъдат използвани в „Преброяване 2011” за област Силистра тежат над 1 тон и половина)

– ще се улесни и ускори въвеждането на данните от преброяването.

Попълнените по електронен път данни ще имат защита като тази, с която са обезпечени банковите преводи.

Особеното е, че с една регистрация може да се преброи само едно жилище и лицата, които живеят в него. За преброяване на друго жилище и лицата, които живеят в него (например на родителите), трябва да се направи нова регистрация с личните данни на едно от лицата, които ще преброяват.

При успешното попълване на преброителната карта, лицето ще получи уникален код на своя е-mail, състоящ се от 10 знака.

Преброителят ще има възможност да разпознае валидния от невалиден уникален код, когато някой, без да е попълнил електронен въпросник, подаде за код свободна комбинация от 10 знака.

Област Силистра

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account